Міністр МВС Арсен Аваков хоче звільнити Донбас за два роки (відео)

16:52, 25.11.2016
Міністр МВС Арсен Аваков хоче звільнити Донбас за два роки (відео)

Розширене засідання Військової ради Нацгвардії України. (Фото МВС)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що деокупація Донбасу буде проведена у найближчі два роки.

 

Про це пан Аваков заявив під час розширеного засідання Військової ради Національної гвардії України, передає прес-служба МВС у п’ятницю.

 

«Я переконаний, що в найближчі два роки ми будемо проводити деокупацію Донбасу. І найважливішу роль у цьому відіграє Нацгвардія. Все те, що ми робимо зараз, спрямоване на готовність до цього процесу. Тому воєнізована компонента повинна бути готова якнайкраще, правоохоронна компонента також», - сказав міністр.

 

На засіданні був присутній секретар РНБО Олександр Турчинов.

 

«Із самого початку ми бачили Національну гвардію як високомобільні, професійно діючі універсальні війська, які здатні ефективно працювати як в умовах сучасного бою на фронті, так і результативно діяти в тилу, захищаючи правопорядок і державність нашої країни. І мені приємно констатувати, що саме такою і стала Національна гвардія України», - зазначив пан Турчинов.

 

Командувач Нацгвардії Юрій Аллеров відмітив, що надзвичайно високий рівень довіри населення та керівництва держави до гвардійців свідчить про їхню високу відповідальність за результати своєї роботи і, водночас, вимагає від них максимальної професійності та готовності до виконання визначених законодавством завдань.