Хайфа охоплена масштабними пожежами, десятки поранених (відео)

18:16, 24.11.2016
Хайфа охоплена масштабними пожежами, десятки поранених (відео)

Хайфа охоплена вогнем.

Ізраїльське місто Хайфа охопили масштабні лісові пожежі, які вирують вже третій день. Рятувальні служби ледь встигають евакуювати місцевих мешканців. В інших районах країни також вирують пожежі, але не такі масштабні.

 

Про це повідомляє Times Of Israel в четвер.

 

Десяткам тисяч мешканців Хайфи наказано евакуюватися від масових пожеж. Наразі  евакуйовано 11 кварталів міста, поранення отримали 36 осіб. Також евакуйовано усі дитячі заклади і університети.

 

 

До гасіння пожежі залучили протипожежні літаки з декількох країн, також у боротьбі з вогнем беруть участь військові та рятувальники.

 

«Пожежа неконтрольована; жителі мають швидко евакуюватися», - сказав головний пожежний Хайфи.

 

Також евакуйовано 600 засуджених і 150 співробітників охорони в’язниць «Кармель» і «Дамон».

 

Служба порятунку «Маген Давид Адом» повідомила, що надала медичну допомогу 36 травмованим. Гасінню пожежі заважають посуха і сильний вітер.

 

Порт Хайфи зупинив свою роботу, тоді як співробітники служби безпеки порту долучилися до боротьби з вогнем на вулицях міста. Лікарні міста працюють у надзвичайному режимі.

 

Лісові пожежі вирують і в інших регіонах Ізраїлю. Зокрема, вогнем охоплено район селища Натаф поблизу Єрусалиму, а також район Латруна, що знаходиться між Тель-Авівом і Єрусалимом.

 

Складна ситуація через пожежі й на півночі країни, зокрема, на під’їзді до міста Хадера.

 

За останніми даними, загалом від вогню постраждало близько 60 ізраїльтян, ще 80 чоловік звернулися до лікарень з отруєннями продуктами горіння.

 

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу звернувся до лідерів сусідніх держав з проханням допомогти приборкати лісові пожежі. Очкується, що у четвер до Ізраїлю прибудуть пожежні літаки з Хорватії, Італії, Греції, Росії і Кіпру.