На Донбасі спостерігачі ОБСЄ фіксують загиблих росіян

07:46, 04.11.2016

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ офіційно нарахувала понад два десятки машин, позначених написом «вантаж 200», які вивозили зі сходу України загиблих росіян. Такі підрахунки були зроблені протягом 2,5 років, в умовах обмеженого доступу до зони конфлікту на Донбасі.

 

Про це заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ представник США при організації, посол Даніель Байєр у четвер ввечері.

 

«27 жовтня Спостережна місія ОБСЄ в Гуково і Донецьку зафіксувала, як ще один автомобіль для перевезення загиблих, позначений кодом «200» - для втрат російських військових, - перетинав межу між Росією і територію, утримуваною сепаратистами. І це лише останній з понад двадцяти таких транспортних засобів, зафіксованих за два з половиною роки – лише з тих, що були помічені», - заявив представник США в місії ОБСЄ.

 

У цьому зв'язку, пан Байєр нагадав, що Кремль продовжує заперечувати власну безпосередню участь у конфлікті на сході України.

 

«Попри те, що Росія у себе вдома визначає злочином дискусії про свої військові втрати в Україні, це не скасовує того факту, що сини Росії продовжують гинути в конфлікті, в якому їхній уряд продовжує заперечувати втрати та свою центральну роль», - наголосив американський дипломат.

 

При цьому представник США закликав Росію «припинити насильство та повною мірою виконувати домовленість про відведення військ».