Представник Росії передчасно пішов з переговорів у Мінську

21:44, 26.10.2016
Представник Росії у Тристоронній контактній групі на Мінських переговорах щодо України Борис Гризлов раніше покинув переговори. Гризлов вийшов і пішов до виходу, нічого не сказавши журналістам. Після цього Тристороння контактна група ще 20 хвилин продовжувала роботу. Про це повідомляє Радіо Свобода.
 
Нинішнє засідання Контактної групи стало першим після саміту лідерів "нормандської четвірки", який відбувся у Берліні.
 
Як повідомляла "УМ", 19 жовтня лідери України, Франції, Німеччини та Росії під час зустрічі у Берліні домовилися щодо необхідності створити «дорожню карту» виконання мінських домовленостей.
 
За словами Києва, головним є домогтися від Росії виконання її зобов’язань за всіма мінськими угодами, включно з графіком і відповідальністю за виконання. Київ також наполягає на тому, що політичні питання неможливо виконувати до виконання питань безпеки.
 
Москва ж заявляє, що вимагає від України швидкого поступу до політичних аспектів мінських угод, таких, як місцевих виборів на цій території і «амністії» бойовиків, іще до вирішення безпекових і гуманітарних питань – таких, як виведення з окупованих територій російських військ і озброєння, роззброєння незаконних збройних формувань, звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб чи передачі непідконтрольної нині Києву ділянки українсько-російського кордону під контроль ОБСЄ.