Путін прилетів на форум в окупований Крим

18:25, 26.10.2016
Путін прилетів на форум в окупований Крим

Президент Росії Володимир Путін прибув до окупованого Криму на для участі у форумі Загальноросійського народного фронту у Ялті. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Під час дводенного форуму планується узгодити стратегію розвитку агропромислового комплексу, економіки, туризму та енергозабезпечення півострову. Путін пообіцяв займатись модернізацією заводів у регіоні.
 
Нині ця анексована частина України заходяиться під під санкціями Євросоюзу та США, тож навряд чи у регіоні можливе залучення західного бізнесу.

Крим втратив туристів після російської анексії навесні 2014 року. Зокрема, у 2016 році курортний сезон у Криму було зірвано, самопроголошений голова парламенту Криму Володимир Константинов навіть пообіцяв покарати винних, проте не уточнив кого. Кількість громадян, які прямують до Криму влітку з материкової України, знизилась на 38 %.

Останнім часом Росія перекидає до Криму озброєння, перетворюючи курорт на воєнну базу.

Як повідомляла "УМ", у липні президент Росії Володимир Путін ліквідував так званий "Кримський федеральний округ" і включив "республіку Крим і місто Севастополь" до складу Південного федерального округу з центром у Ростові-на-Дону.