Легендарний полковник Валентин Федічев помер через проблеми із серцем

14:45, 26.10.2016
Легендарний полковник Валентин Федічев помер через проблеми із серцем

Валентин Федічев (ліворуч) під час бойових дій під Дебальцевим. (Фото з ФБ-сторінки Романа Туровця)

Колишній заступник керівника штабу АТО, відомий боєць і легендарний полковник Валентин Федічев, який взимку 2015 року  останнім виходив з Дебальцевого, помер у Києві в середу. У відважного офіцера на 57-му році життя зупинилося серце.

 

Про це повідомив редактор видання Міноборони «Народна армія», колишній речник штабу АТО Роман Туровець на своїй сторінці у Facebook.

 

«Сьогодні пішов із життя Валентин Миколайович Федічев, патріот, справжній офіцер, чесний, принциповий, відвертий і рішучий. 2015-го він останнім виходив з Дебальцевого... Серце… Вічна пам'ять!..», - написав пан Туровець.

 

Також Роман Туровець оприлюднив світлину на якій полковник Федічев (ліворуч) перебуває на позиції артдивізіону 128-ї бригади, одразу після того, як захисники України  захопили ворожий танк. Фото було зроблено 5 лютого 2015 року в селі Комуна поблизу Дебальцевого.

 

Додамо, що полковник Федічев разом зі своїми бійцями, виходячи з Дебальцевого взимку 2015 року, подолали пішки 60 км до українських позицій при темературі 18 градусів мінус.

 

Валентин Миколайович Федічев народився 17 квітня 1960 року у селі Плотина Станично-Луганського району на Луганщині.

 

Проходив службу в Афганістані, працював директором Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України. За час АТО полковник Федічев був нагороджений орденом Данила Галицького та орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

 

Разом із дружиною виховували двох синів, котрі також брали участь в україно-російській війні.

 

Останнім часом пан Федічев писав україномовний роман про сучасні Збройні сили України «В мене немає інших бажань» у співавторстві з Людмилою Шпитяк.