Україна наполягає на відстороненні від влади ватажків бойовиків

12:58, 26.10.2016

Українська сторона наполягає на відстороненні від влади ще до місцевих виборів лідерів псевдодержавних утворень – так званих ДНР і ЛНР, створених в окремих районах Донецької і Луганської областей.

 

Про це розповів заступник голови адміністрації Президента Костянтин Єлісєєв в інтерв'ю агенції «Інтерфакс-Україна».

 

«Це питання принципове, і ми вважаємо, що всі структури, створені в окремих районах Донецької та Луганської областей в період, починаючи з 2014 року, включаючи незаконні псевдозаконодавчі і виконавчі органи, а також глави цих псевдодержавних утворень, повинні бути розпущені ще до проведення місцевих виборів», - сказав пан Єлісеєв.

 

За його словами, наразі «поширюється міф, що не можна усунути фейкову владу, оскільки нібито створиться вакуум у владі».

 

«Це неправда. З правової точки зору єдиними легітимними органами місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей є органи місцевого самоврядування, обрані у 2010 році. Відповідно до Конституції України та закону про місцеве самоврядування, вони забезпечують виконання своїх повноважень до моменту проведення нових виборів», - наголошує заступник глави адміністрації Президента.

 

Відтак, на Банковій вважають, що саме законно обрані в 2010 році органи повинні відновити свою роботу і повноцінно функціонувати на окупованій території Донбасу.