Міністр оборони Степан Полторак каже, що під Маріуполем ворога засліпила помста

20:25, 13.10.2016
Міністр оборони Степан Полторак каже, що під Маріуполем ворога засліпила помста

(Фото з сайту "Інформаційного спротиву")

Міністр оборони Степан Полторак вважає, що загострення бойових дій на маріупольському напрямку, зокрема, під селищем Широкине, пов’язане із нещодавніми серйозними втратами окупантів.

 

Про це генерал армії Степан Полторак заявив, спілкуючись з журналістами, під час урочистостей до Дня захисника України.

 

 За його словами, в районі Широкиного Донецької області ситуація залишається найбільш неспокійною. І це пов’язано, на думку міністра, із тим, що днями в бою із захисниками України загинуло 4 професійних диверсантів, а одного вдалося полонити.

 

«Щодо Широкиного, - дійсно там є загострення на тій ділянці. Хотів би сказати, що кілька днів тому відбувся бій з ДРГ противника: два диверсанти були знищені, два підірвалися при відході  на мінному полі, один був захоплений у полон і одному вдалось втекти. Після цього, там загострилась ситуація», - зазначив міністр оборони.

 

«Бойовики хочуть помститися за свої втрати у цьому районі. Але ми контролюємо цю ситуацію», - додає Степан Полторак.

 

Серед інших причин загострення ситуації під Маріуполем, пан Полторак називає ротацію підрозділів противника.

 

До речі, згідно даних штабу АТО, на Маріупольському напрямку в четвер ворожі мінометники накривали вогнем Талаківку та Водяне. Щоправда, під вечір по Водяному «відпрацювали» снарядами калібру 122 мм ще й російські артилеристи.  

 

До речі, протягом середи, 12 жовтня, спостерігачі ОБСЄ зафіксували в районі Маріуполя понад 500 вибухів. Такі дані моніторингова місія оприлюднила у четвер.

 

За даними місії ОБСЄ, найбільша кількість порушень була зосереджена в районах на північний схід та схід від Маріуполя, а також у районі Авдіївки та Ясинуватої.