Бойовики лютують в зоні АТО - за день більше 400 вибухів

20:37, 30.09.2016
Бойовики лютують в зоні АТО - за день більше 400 вибухів

ОБСЕ нарахувало більше 400 вибухів в зоні АТО (фото прес-центру штабу АТО)

Кількість обстрілів в зоні АТО з боку бойовиків, швидко збільшилася за минулу добу. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні нарахувала трохи більше чотирьох сотень вибухів.

 

"СММ спостерігала збільшення порушень перемир’я у Донецькій області, де сталося 198 вибухів, порівняно з попереднім звітним періодом, коли було 144 вибухи. Всі, за винятком десяти, з цих 198 вибухів зафіксували у районі Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт.

 

У Луганській області СММ зафіксувала 222 вибухи, порівняно з шістьма попереднього дня», – повідомляється у звіті, опублікованому на офіційному сайті місії.

 

За повідомленням, місія продовжувала стежити за процесом розмежування сторін у Луганській області поблизу Станиці Луганської, Золотого і Петровського.

 

СММ також  продовжила здійснювати моніторинг відведення озброєння, як це передбачено Мінським Меморандумом.

 

За лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання члени патруля СММ зафіксували шість танків на відомому їм полігоні в підконтрольному «ЛНР» Мирному.

 

Місія відзначила наявність озброєння, яке вона не змогла верифікувати як відведене, оскільки умови його зберігання не відповідають критеріям, передбаченим у повідомленні від 16 жовтня 2015 року. У підконтрольному урядові районі, за межами відповідних ліній відведення, СММ зафіксувала 12 протитанкових гармат.

 

Відповідно до повідомлення, місія була обмежена в пересуванні в області Петровського і Золотого у зв’язку з тим, що територію заміновано. Спостерігачі додали, що наразі проводиться розмінування дороги.

 

Нагадаємо, 29 вересня патруль місії ОБСЄ зафіксував дві нові позиції бойовиків так званої ЛНР в районі моста поблизу  Станиці Луганської, що на Луганщині. Поруч із блокпостами окупанти мінують територію.