Земля стане нестерпною для життя вже в 2050 році

22:01, 30.09.2016

Вчені б'ють на сполох, заявляючи, що вже у 2050 році середня температура на планеті може піднятися на 2 °С, досягнувши позначки, яку вважають небезпечною для людства.

 

Про це повідомляє британське видання Іndependent, з посиланням на доповідь «Правда про зміну клімату»

Планета нагрівається «набагато швидше», ніж очікувалося. При чому загрозу представляє не саме по собі потепління, а ті наслідки, до яких воно призведе, – посухи, повені, пожежі і шторми, каже професор сер Роберт Уотсон, колишній голова Міжурядової групи експертів зі зміни клімату та один з авторів доповіді.

 

За його словами, з 1990 року подвоїлося число подій, спричинених зростанням температури. До 2050 року очікується ще одне подвоєння. Звичайно, будуть і корисні наслідки, але більшість негативно вплине на людину. Тому краще подвоїти, чи навіть потроїти зусилля зі збереження клімату, інакше навіть сучасники побачать жахливі наслідки людської діяльності.

 

Додамо, що Паризька угода про зміну клімату, досягнута країнами ООН в 2015 році, стала кроком у правильному напрямку, але його реалізація викликає питання. Можливо, вона сповільнить потепління, але якщо не подвоїти або навіть потроїти зусилля, то уникнути фатальної позначки навряд чи вдасться. І тоді людство чекають масштабне танення льодовиків, перетворення родючих районів в пустелі, вимирання рослин і тварин.

 

Нагадаємо, Україна готова долучитися до світового процесу зі збереження нашої планети. Про це під час конференції «Один океан. Одне майбутнє» розповів Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, який очолює українську делегацію у Вашингтоні.