Інтерпол передав СБУ українського агробізнесмена

17:48, 30.09.2016

Інтерпол передав співробітники Служби безпеки України черкаського агробізнесмена, який підозрюється у розкраданні великої суми бюджетних коштів. За даними ЗМІ, цей чоловік - 39-річний підприємець із Черкас Віктор Бабко.

 

Як повідомляє прес-служба СБУ, чоловіка затримали в Сербії, звідки його доставили в Міжнародний аеропорт "Бориспіль".

 

Правоохоронці встановили, що підприємець входив до складу організованої групи, яка підозрюється у привласненні у 2014 році майже двадцять мільйонів державних коштів "Державної продовольчо-зернової корпорації України".

 

Було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

 

Бізнесмен тривалий час переховувався за кордоном та був оголошений у міжнародний розшук. Троє його спільників затримано раніше, справи щодо них уже знаходяться у судовому розгляді. За матеріалами СБУ комерсант був затриманий Інтерполом на початку липня 2016 року при спробі в’їзду до Сербії з однієї з сусідніх країн.

 

Сьогодні Шевченківський районний суд м. Києва обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави у розмірі 5 мільйонів гривень.

 

Триває досудове слідство.

 

Нагадаємо, днями на Сумщині співробітники Державної прикордонної служби виявили технічну документацію до атомної електростанції. Її з України в Росію намагалися вивезти через пункт пропуску для автомобільного сполучення «Бачівськ».