На Львівщині чоловік хотів підірвати себе гранатою

15:44, 30.09.2016

У Червонограді, Львівської області, під час сварки з дружиною, чоловік дістав бойову гранату і став погрожувати себе підірвати.

 

Як повідомляють в прес-службі поліції, їх сусід звернувся до місцевих правоохоронців.

 

На місці події негайно виїхали працівники Червоноградського відділу поліції та слідчо-оперативна група. Як встановили правоохоронці, у квартирі проживає сімейна пара – 50-річний чоловік з дружиною. У той день між подружжям сталась сварка, під час якої дружина пішла з дому. Тоді чоловік взяв гранату та заявив, що підірве її, якщо жінка не повернеться.\

 

Довелося проводити переговори з розлюченим чоловіком.

 

«Він перебував у стані алкогольного сп’яніння і тримав у руках гранату. Як ми встановили пізніше, це була бойова граната РГД-5. Звідки чоловік її взяв, ми зараз з’ясовуємо, але він – учасник бойових дій, ніс службу в зоні АТО. Ми поговорили і він віддав мені цю гранату, яку в подальшому вибухотехніки знешкодили у безпечному місці», - розповів заступник начальника Червоноградського відділу поліції підполковник поліції Віталій Панасюк.

 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводиться досудове розслідування.

 

Нагадаємо, днями правоохоронці затримали бійця АТО, який перевозив у спортивній сумці в Київському метрополітені шість гранат і запали до них. Затримання відбулося у вестибюлі станції метро «Вокзальна» у суботу близько сьомої години ранку.