В Росії «привітали» Дмитра Яроша із 45-річчям кримінальною справою

13:59, 30.09.2016
В Росії «привітали» Дмитра Яроша із 45-річчям кримінальною справою

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу щодо лідерів «Правого сектору» Дмитра Яроша і Андрія Тарасенка, керівників цієї організації Андрія Стемпицького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського та інших осіб.

 

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету Росії у п’ятницю.

 

«На підставі зібраних доказів порушено кримінальну справу щодо лідерів «Правого сектору» Дмитра Яроша і Андрія Тарасенка, керівників цієї організації Андрія Стемпицького, Валерія Воронова, Артема Скоропадського та інших осіб за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 282.2 КК РФ, тобто діяльність екстремістської організації», - йдеться у повідомленні.

 

Згідно оприлюдненої інформації, слідчі Комітету, які спеціалізуються на військових злочинах, спільно з колегами з ФСБ і МВС нібито зібрали докази проти керівників «Правого сектору», чия діяльність заборонена на території Росії.

 

Ярошу та його побратимам закидають «підкреслену русофобію і радикальний український націоналізм». За даними російського слідства, лідери «Правого сектору» залучили «до організації 5 тис. бойовиків».

 

Зазначимо, що народний депутат, радник начальника Генштабу ЗСУ Дмитро Ярош у п’ятницю, 30 вересня, святкує 45-річчя.

 

«Найкраще привітання від віковічного ворога...) Слава Нації! Смерть російській федерації! Всім друзям щиро дякую за нескінченні привітання! Їй Богу, дуже приємно. Мабуть, не марно живу...», - написав іменинник Ярош на своїй сторінці у Facebook.