З окупованих Криму і Донбасу виїхали переважно високоосвічені люди

21:47, 28.09.2016

Люди, які мають вищу або незакінчену вищу освіту, найбільш інтесивно виїжджали з окупованих Криму і Донбасу. Адже майже кожен другий переселенець є високоосвіченою людиною.

 

Про це повідомила провідний науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В.Птухи НАН України Анна Гвелесіані під час презентації  результатів дослідження «Становище внутрішньо переміщених осіб та їх інтеграція у приймаючі громади» у середу.

 

 

Пані Гвелесіані зауважила, що, за даними Міністерства соціальної політики, станом на 26 вересня 2016 року на облік взято близько 1 мільйона 700 тисяч переселенців з Донбасу та Криму.

 

За словами експерта-аналітика, протягом 2016 року, після дворічного постійного зростання, чисельність переселенців стабілізувалася.

 

«Сьогодні значного напливу внутрішньо переміщених осіб не спостерігається. Переселенці в основному концентруються у найближчих до зони конфлікту територіях і частково у столичному регіоні. Найбільш інтенсивно з непідконтрольної території виїжджали високоосвічені люди. Майже 50% переселенців мають вищу або незакінчену вищу освіту», - сказала Анна Гвелесіані.