Президент Ізраїлю Реувен Рівлін закликає не забувати про небезпеку антисемітизму

16:01, 28.09.2016
Президент Ізраїлю Реувен Рівлін закликає не забувати про небезпеку антисемітизму

Реувен Рівлін.

Президент Держави Ізраїль Реувен Рівлін вважає, що трагедія Бабиного Яру зобов`язує весь світ не забувати про небезпеки антисемітизму, ненависті та расизму.

 

Про це пан Рівлін сказав у Києві на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком у середу.

 

Президент Ізраїлю прибув до України для участі у заходах, присвячених 75-ій річниці трагедії Бабиного Яру. Але змушений був перервати свій візит через смерть колишнього президента Ізраїлю Шимона Переса

 

«Кров наших братів і сестер, яка була пролита в той темний час, покладає на нас обов`язок пам`ятати, аби навчити увесь світ про небезпеку не лише антисемітизму, але і взагалі ненависті і расизму», - заявив Реувен Рівлін.

 

Раніше, під час парламентських слухань на тему «75-ті роковини трагедії Бабиного Яру: уроки історії та сучасність», пан Рівлін зауважив, що безліч жертв Бабиного Яру так і залишаються безіменними.

 

«Є імена, багато імен, які ніколи не будуть віднайдені, незважаючи на безперечні зусилля знайти їх. У багатьох тисяч євреїв, замучених і вбитих у Бабиному Яру, «немає імен». Їх знищили під відкритим небом і ніхто не потурбувався записати їхні імена. Безіменні», - сказав президент Ізраїлю.

 

Пан Рівлін також наголосив, що більше ніж 33 тис. євреїв було вбито лише за два дні.

 

«Близько 1,5 млн. євреїв було вбито на території сучасної України під час Другої Світової Війни у Бабиному Яру і багатьох інших місцях. Їх розстрілювали в лісах біля ярів і ровів, зіштовхували в братські могили», - сказав президент Ізраїлю.

 

Зазначимо, що заходи із вшанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру, за участі президента України Порошенка, розпочнуться у Києві, на території Національного історико-меморіального заповіднику «Бабин Яр» у четвер о 19:00.