У Дніпрі застрелили поліцейських: підозрюють бійця "Торнадо"

13:30, 25.09.2016
У Дніпрі застрелили поліцейських: підозрюють бійця "Торнадо"

Поліцейських у Дніпрі розстріляли недалеко від автовокзалу. (Фото прес-служби поліції.)

У Дніпрі зловмисник застрелив патрульного поліцейського Артема Кутушева, який зупинив його авто за порушення правил дорожнього руху, та смертельно поранив його напарницю.

Стрільба сталася у неділю зранку поблизу автовокзалу, коли екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль марки "Citroen", повідомляє прес-служба Нацполіції.

За попередніми даними, водій автівки почав чинити опір працівникам поліції, а потім здійснив декілька пострілів та зник з місця пригоди.

Співробітник патрульної поліції, 27-річний Артем Кутушев, загинув на місці , його напарниця Ольга Макаренко, отримала поранення й померла через кілька годин на операційному столі.

У жінки були пораненні легені, печінка та нога. За словами медиків, одна куля застрягла в хребті, вони викликали нейрохірургів на консиліум, але врятувати патрульну не вдалося.

В Артема залишилася дружина і трирічна донька, а в Ольги двоє неповнолітніх синів.

Водночас депутат Антон Геращенко в Facebook оприлюднив ім'я підозрюваного - Пугачов Олександр Андрійович.

За даними прес-серетаря МВС Артема Шевченка, він є колишнім бійцем батальйону "Торнадо", якого розшукують за викрадення людей та зґвалтування чоловіка.

Пугачов відкрив вогонь по поліцейських, оскільки переховувався від слідства.

"Підозрюваний за вбивство одного поліцейського і поранення другого у Дніпрі - Пугачов Олександр Андрійович з тимчасово окупованого м.Торез Донецької області перебував у розшуку за підозрою у скоєнні злочинів .передбачених ч.3 ст.146 "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", ч.1 ст.255 "Створення злочинної організації", ч.2 ст.153 "Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом", - написав речник МВС.

 

При цьому він називає екс-бійця "Тоннадо" "зухвалим бандитом" " Реальний і зухвалий бандит, який переховувався від слідства - саме тому і відкрив вогонь по патрульним, бо був би затриманий одразу тільки би вони встановили його особу" - повідомив Артем Шевченко у Facebook.