Неонацисти тренують школярів ДНР та ЛНР у військових таборах Підмосков’я

11:48, 21.09.2016
Неонацисти тренують школярів ДНР та ЛНР у військових таборах Підмосков’я

Група школярів із окупованих територій взяла участь у «Військово-патріотичних зборах во славу Святого Дмитрія Донського», які 9-11 вересня проводила у Підмосков’ї відома російська неонацистська організація «E.N.O.T. CORP».

 

Як зазначається на сайті «Єнота», до участі в зборах зголосилися 19 команд з Росії та самопроголошених ДНР та ЛНР, серед яких були і студентські групи, і діти віком 8-10 років.  Цікаво, що на фото, оприлюднених на сайті, можна побачити і прапори так званої «Дніпропетровської народної республіки».

 

До цих команд приписалися і білоруські школярі. Правда – неофіційно, оскільки після минулорічної участі у подібних зборах команди з Вітебська виник великий скандал і білоруський військово-патріотичний клуб, який організував поїздку, було розформовано. Як зазначає той же сайт «Єнота», на них «накинулися могутнім шквалом ліберали, бандерівці та націоналісти та інша подібна «громадськість». Висувалися обвинувачення у тому, що вони готують завоювання Білорусі Росією».

 

  

 

Такі обвинувачення не далекі від істини. Сайт «Стоптеррор», який провів своє журналістське розслідування діяльності «Єнота», прямо зазначає, що «приватна військова компанія«E.N.O.T. CORP» тренує дітей до участі у бойових діях». Самі «Єноти» теж не приховують, що їхнє завдання – «виховання майбутніх солдатів». На це націлена і програма  зборів: «тактика, виживання, альпіністська підготовка, снайперське мистецтво, пістолетна стрільба, метання ножів, рукопашний бій, безпека в зоні бойових дій». Окремо – «уроки Великої Вітчизняної війни» та пропаганда ідей Руского міра. Серед інструкторів «більшість – із солідним досвідом бойових дій». Зокрема серед інструкторів значаться і бойовики диверсійно-штурмової розвідувальної бригади «Русич». До речі, і «E.N.O.T. CORP», і ДШРГ «Русич» в переважній більшості проповідують ідеологію неонацизму і «руського единства».

  

 

За інформацією того ж сайту «Стоптерор», компанія«E.N.O.T. CORP» займається також продажем військової амуніції, поставляє допомогу бойовикам на окуповану територію Донбасу. «Інтереси«E.N.O.T. CORP» досить обширні: від підготовки та забезпечення терористів до прямої участі в бойових діях». «Про E.N.O.T. CORP» можна говорити, як про об’єднання людей, які спонсорують тероризм і безпосередньо беруть участь в його розвитку на території Донбасу. Діяльність цієї компанії дуже добре замаскована під волонтерську. Створивши низку волонтерських і благодійних фондів, E.N.O.T. CORP» займається оснащенням бойовиків, їх забезпеченням. Цю організацію може фінансувати Кремль, оскільки «Єноти» можуть не завжди звітувати про фінансові надходження і витрати коштів, які є на електронних рахунках цієї приватної військової компанії», - зазначає «Стоптерор».

 

  

За інформацією сайту, «E.N.O.T. CORP» також займався зачисткою бойовиків, які не захотіли влитися в склад так званої «народної міліції» ДНР/ЛНР. «Захарченко і Плотницький, нинішні керівники гібридних республік на проведення такої операції дати дозвіл не могли з тієї причини, що «E.N.O.T. CORP» самі на напівлегальному становищі, а це значить, що наказ про зачистку віддавали куратори із Кремля», - робить висновок «Стоптерор».