Убивство в Кривому Озері: поліцейські стріляли по закутому Олександру Цукерману

10:19, 25.08.2016
Убивство в Кривому Озері: поліцейські стріляли по закутому Олександру Цукерману

Олександр Цукерман був скутий, коли його добивали. (novosti-n.org)

32-річний мешканець селища Криве Озеро Олександр Цукерман був не просто побитий поліцейськими до смерті - в нього стріляли з травматичної зброї.

Про це за результатами попереднього розслідування повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Троє врадіївських поліцейських, яких підозрюють в жорстокому побитті чоловіка в Кривому Озері, ще вчора затримані. Експертиза встановила, що окрім побоїв, поліцейський стріляв по закутому в наручники з травматичного пістолета", - написав Луценко у Facebook.

На тілі загиблого чоловіка є сліди чотирьох пострілів, передає кореспондент "УМ" з Миколаєва.

Нині відбудеться засідання суду з питання арешту підозрюваних у вбивстві Олександра Цукерваман поліцейських. 

Жорстокість поліцейських під час затримання правопорушників нині розслідує прокуратура Миколаївської області, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Слідчим відділом прокуратури Миколаївської області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Кривоозерського відділення поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч 3 ст 365 КК України", - повідомляють в прокуратурі області.
 
На місце трагедії прокурор області Тарас Дунас невідкладно направив "слідчу групу з числа слідчих слідчого управління прокуратури області на чолі зі своїм заступником". Тіло Цукермана уже направлено для проведення судово-медичної експертизи в Миколаївське обласне бюро судово-медичних експертиз з метою "встановлення реальної причини смерті".

Також після вчорашніх протестів в Кривоозерському відділу Первомайської місцевої прокуратури триває прийом громадян - заступник прокурора області, заступник начальника Нацполіціі області та працівники управління внутрішньої безпеки Нацполіці збирають інші фактів про неправомірні дії з боку співробітників поліції.
 
Як повідомляла "УМ", в ніч на середу в селищі Криве Озеро поліцейські забили на смерть 32-річного Олександра Цукермана, на якого поскаржилися сусіди через п'яний дебош. Це сталося на очах у матері, дружини та двох неповнолітніх дітей. Відтак вдень, 24 серпня,  мешканці райцентру з протестами прийшли під прокуратуру.