Кремль розраховувує "продавити" визнання анексії Криму

17:54, 24.08.2016
Кремль розраховувує "продавити" визнання анексії Криму

Порошенко повідомив дипломатам, що загроза посилення війни дуже висока. (АП)

Президент Петро Порошенко заявляє, що агресор розраховував незабаром продавити і визнання анексії Криму, але українська сторона цього не допустить.

"Агресор розраховував на те, що за півроку або за рік вдасться продавити і визнання анексії, і проковтнути агресію. Ми цього не дозволимо", - заявив сказав глава держави на зустрічі з представниками українських посольств в Києві.


Він наголосив, що факти російської агресії - очевидні для всіх.

"Росія - агресор, який порушив основоположні принципи міжнародного права, і повинен понести за це справедливе і жорстоке покарання. І ніяка пропагандистська бравада, на яку викидають сотні мільйонів гривень, Кремлю не допоможе", - сказав Порошенко.

Партнери України мають розуміти, що інвестиції в оборону України - це інвестиції в безпеку і оборону об'єднаної демократичної Європи, відзначив він.

"Саме в поглибленій співпраці з НАТО ми бачимо довгострокові гарантії нашої незалежності, і цьому сприяє прийнятий Радою Національної безпеки і оборони і затверджений моїм указом Стратегічний оборонний бюлетень", - зазначив глава держави.

Він вважає, що світ повинен і надалі тиснути на Росію стосовно виконання Мінських угод: "Міжнародний тиск на агресора має зберігатися доти, доки Росія не імплементує Мінські домовленості, не забере окупаційні сили, не передасть нам під контроль кордон, не забереться з Криму".

У Києві переконані, що Москва свідомо ігнорує домовленості, які мали б сприяти миру на Донбасі. "Наголошую: Кремль свідомо ігнорує Мінські домовленості, які є ключем для врегулювання ситуації на Донбасі, міжнародно визнаним алгоритмом відновлення українського суверенітету", - зазначив Порошенко.


Він також наголосив, що загроза ескалації залишається, "на жаль, дуже високою". "Зараз ворог зосереджує війська і будує нові військові бази", - нагадав Президент України.