ФСБ продовжує тероризовути кримських татар обшуками

11:59, 12.08.2016
У Бахчисараї в анексованому Криму озброєї люди в балаклавах проходять обшук в будинку кримського татарина Рефата Мазалова. Про це повідомив голова центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв у Facebook.
 
"У будинку Мазалова Рефата по вулиці Фіданлар, 6 мікрорайон Бахчисараю, триває обшук. Озброєні люди в балаклавах оточили прилеглу територію", - написав він.
 
Інші подробиці наразі невідомі. Кримські правоохоронці, підконтрольні Росії, ситуацію не коментують.
 
Користувачі соцмереж повідомляють, що Росія продовжує шукати "терористів" та вчиняє обшуки на дорогах.
 
А в місті Армянське, де начебто захопили групу українських терористів, відключили інтернет - "з метою безпеки".
 
Як повідомив Nariman Dzhelalov, сьогодні вранці російські військові зупинили машину з кримськими активістами, які виїхали з села Урожайне Совєтського району в Сімферополь на суд Ахтема Чийгоза. "Ми виїхали з села, як раптом нам дорогу перегородив Камаз, а по узбіччях дороги лежали автоматники. Нас змусили вийти з машини, забрали телефони і перевірили документи. І все це під дулами автоматів", - розповіли активісти. Зараз вони направляються до Сімферополя.
 
Нагадаємо, раніше державні і політичні діячі в Україні та за її межами заявили про можливість посилення репресій в анексованому Криму після заяв ФСБ Росії 10 серпня про нібито підготовку українськими розвідниками терактів на території півострова.
 
Раніше "влада" Криму закликала громадян писати доноси на кримських татар.
 
Заступнику голови Меджлісу Ільмі Умерову 11 липня російський суд у Сімферополі дав вирок, згідно з яким його змусять лягти на стаціонар у психіатричну лікарню.