Олександра Єфремова в суді звинувачують прокурори з Луганська

10:27, 02.08.2016
Генеральний прокурор України Юрій Луценко відреагував на затримання екс-регіонала Олександра Єфремова, зазначивши, що в суді зійшлося дві сторони - "проімперська Новоросія" та "незламна Україна". Про це він написав у Facebook.
 
 
"У суді зійшлося дві сторони: проімперська Новоросія, замішана на крадених мільйонах і крові своїх співвітчизників, і опалена війною, але незламна Україна", – зазначив Луценко. Генпрокурор звернув увагу, що луганчанина екс-керівника фракції ПР Єфремова овинувачують два луганчани прокурори Андрєєв та Захаров. 
 
"Він підозрюється в сприянні тим, хто вбивав і грабував рідну країну. Вони - пішли добровольцями в українську Армію, а тепер воюють з внутрішнім ворогом. 
 
За його словами, "рішення суду засвідчило одужання України".
 
Окремо генпрокурор висловив подяку за підтримку законного рішення.
 
Нагадаємо, 1 серпня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для Олександра Єфремова. Таким чином, суд задовольнив клопотання прокуратури.
 
Адвокат Єфремова заявив, що сторона захисту подаватиме апеляційну скаргу на рішення суду про арешт його підзахисного.
 
30 липня Єфремова було затримано і доправлено до слідчого ізолятора СБУ. Екс-депутата підозрюють за трьома пунктами – причетність до створення угруповання «ЛНР», дії з метою зміни меж території України та заволодіння майном «Луганськвугілля».
 
У партії «Опозиційний блок», членами якої є багато колишніх однопартійців Єфремова, його затримання назвали "репресіями проти опозиції".
 
Навесні цього року Генеральна прокуратура закрила кримінальне провадження проти Єфремова, відкрите за підозрою у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. Печерський районний суд Києва також вирішив повернути Єфремову заставу у сумі 60 тисяч 900 гривень.
 
Проти Єфремова розглядається ще одне провадження - щодо заволодіння державними коштами та голосування за "диктаторські закони".