На Тернопільщині більш ніж 1500 гектарів землі перейдуть у власність учасникам АТО

07:20, 02.08.2016
На Тернопільщині учасникам АТО та родинам загиблих воїнів відведуть 3 705 земельних ділянок загальною площею 1 648 гектарів. За рішенням Головного управління Держгеокадастру області військовим передадуть 2 285 земельних ділянок. Найбільше рішень про відведення земельних ділянок учасникам АТО ухвалили у Тернопільському районі та місті Тернопіль — 1 239 та 767 відповідно. Вже завершили процедуру оформлення землі у власність 1756 військовослужбовців. 
 
Загальна площа отриманих земель становить 427 гектарів. За рішенням землевпорядної служби регіону загалом передано захисникам української землі 938 ділянок площею 358 гектарiв. 
За інформацією Держгеокадастру, на Тернопільщині з початку ініціативи про забезпечення землею із заявами про отримання земельних ділянок до територіальних органів Держ­геокадастру та органів місцевого самоврядування звернулося 4 499 учасників АТО.
 
Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин досі не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.
 
На сайті Держгеокадастру розміщено покрокову схему дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.