"Оппоблок" вимагає покарати Ландика за свідчення проти Єфремова

12:32, 01.08.2016
"Оппоблок" вимагає покарати Ландика за свідчення проти Єфремова

Партія "Оппозіціонний блок" вимагає притягнути до відповідальності колишнього народного депутата Володимира Ландика за свідчення слідству щодо екс-лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Про це йдеться в заяві політичної сили, оприлюдненому на її офіційному сайті.
 
У документі "Оппоблок" заявляє, що звинувачення Єфремова є "політичним переслідування" і базується на "брехливих показаннях" Ландика, який має "особисту ворожнечу" до Єфремова. "Для отримання "доказової бази" проти Єфремова влада пішла на те, щоб звільнити від відбування покарання сина цього колишнього депутата, засудженого в 2012 році за насильницькі дії по відношенню до жінки. На знак подяки за це і були дані необхідні влади свідчення проти Ефремова", - йдеться в заяві.
 
"Опоблок" вимагає притягнути до відповідальності "особу, яка дала неправдиві свідчення, за завідомо неправдиве повідомлення слідчому або прокурору, поєднане з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочині зі штучним створенням доказів обвинувачення". І нагадує, що у ст. 383 КК України за такий злочин передбачено позбавлення волі на термін від 2 до 5 років.
 
У партії назвали затримання Єфремова "політичними репресіями", а справу проти нього сфальсифікованою.
 
Нагадаємо, 30 липня Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що Олександр Єфремов затриманий в аеропорту "Бориспіль" звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня, та доставлений у слідчий ізолятор СБУ за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, в причетності до створення терористичної організації "ЛНР" і заволодінні майном "Луганськвугілля". 
 
У ГПУ відкрили пряму телефонну лінію та електронну лінію, аби громадяни, які мають дані про організацію сепаратистських референдумів і фінансування "ДНР" та "ЛНР" на території України, могли повідомити їх слідчим.
 
У червні прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомила, що Ландик дав свідчення стосовно колишніх вищих посадових осіб часів президента Віктора Януковича, зокрема, лідера фракції ПР Олександра Єфремова.
 
Печерський районний суд м.Києва сьогодні обиратиме йому запобіжний захід.
 
Генпрокуратура має намір клопотати про арешт строком на 2 місяці.
 
Статті, за якими затриманий екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, не передбачають внесення застави, звільнення під особисте зобов'язання або домашній арешт.
 
У понеділок відбудеться суд по обранню міри запобіжного заходу Олександру Єфремову. Про це повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган. Суддя – Володимир Карабань.
 
Народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко вислови припущення, що суд над Єфремовим може затягнутися на роки. "Справа по Єфремову не буде швидкою... Це випадок, коли особа підозрюється в організації державного перевороту та розвалі державності країни", - зазначив депутат.