У Луганську сепаратисти готуються до перемовин з Надією Савченко

21:59, 27.07.2016
У Луганську сепаратисти готуються до перемовин з Надією Савченко

Ігор Плотницький.

Ватажок бойовиків так званої «ЛНР» Ігор Плотницький розпорядився створити робочу групу з «депутатів Народної ради «ЛНР» для ведення переговорів із народним депутатом України Надією Савченко. Переговори мають вести ті «депутати», які брали участь в бою із Савченко в червні 2014 року під Луганськом.

 

Про це повідомляють інформаційні ресурси сепаратистів Луганська.

 

«Вона писала, що готова зустрічатися з тими, хто воював. У нас серед депутатів є група, яка брала участь якраз і в тому бою, коли її полонили. Я думаю, створіть якусь депутатську групу, людини три», – цитує Плотницького сайт бойовиків «Луганський інформаційний центр».

 

Плотницький також каже, що не проти говорити «з питань миру» із Надією Савченко, яка є депутатом Верховної Ради і депутатом ПАРЄ.

 

«Як депутат із депутатом, у принципі, ми можемо поговорити, якщо людина хоче знайти компроміс і вирішення мирним шляхом. Поки хай це буде на рівні депутатів, а далі, якщо у неї буде державний статус, то будемо говорити на державному рівні», - каже ватажок бойовиків, натякаючи, що повноваження на перемовини Савченко мав би надати офіційний Київ.

 

На створення такої групи перемовиників Плотницький відвів два дні.

 

«Із Савченко, я думаю, зв’язатися нескладно, запропонуйте зустріч. Захоче приїхати сюди – ми будемо гарантувати їй безпеку», – наголосив ватажок луганських бойовиків.

 

Нагадаємо, що раніше Савченко закликала почати діалог із бойовиками на Донбасі і «навчитися просити прощення і прощати» одне одного. Це викликало неоднозначну реакцію в українському патріотичному середовищі.

 

На офіційних перемовинах української влади із контрольованими Росією сепаратистами  Луганська і Донецька тривалий час наполягає Кремль. Визнання сепартистських утворень дасть Москві можливість стверджувати на світовому рівні, що на Донбасі відбувається громадянська війна, а не гібридна агресія Росії.