Генпрокурор Луценко вручив підозру у шахрайстві судді Швецю (відео)

17:50, 27.07.2016
Генпрокурор Луценко вручив підозру у шахрайстві судді Швецю (відео)

Юрій Луценко під будівлею Вищого господарського суду.

Генпрокурор Юрій Луценко особисто прийшов до робочого кабінету судді Вищого господарського суду Віктора Швеця у середу і вручив йому повідомлення про підозру у вчиненні шахрайства. Адже згідно кримінально-процесуального законодавства, здійснити  цю процесуальну дію має саме Генпрокурор.

 

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури, а також сам Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

«Суддя Вищого господарського суду В. Швець так довго хворів і уникав ГПУ, що ГПУ прийшов до нього сам», - написав Юрій Луценко.

 

У коментарях до свого посту Генпрокурор додає, що візит до судді зайняв не більше п’яти хвилин. Адже будівля Вищого господарського суду розташована неподалік від будівлі Генпрокуратури.

 

                                                                          Віктор Швець.

 

«Швеця підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383; ч. 2 ст. 384 КК України, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

 

Суддю також підозрюють у «завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у завідомо неправдивому показанні, вчиненому з корисливих мотивів».

 

Юрій Луценко роз’яснив Віктору Швецю його права та обов’язки, передбачені ст. 42 КПК України та вручив пам’ятку про права та обов’язки підозрюваного.

 

Голова Вищого господарського суду Богдан Львов заявив в ефірі «112 Україна», що особисте вручення Генпрокурором підозри судді є першим випадком на його пам'яті.

За словами пана Львова, підозра у шахрайстві «жодним чином не пов'язана зі службовою діяльністю» судді Швеця.