Депутата Ольгу Червакову погрожують вбити

16:53, 27.07.2016
Депутата Ольгу Червакову погрожують вбити

Ольга Червакова.

Прокуратура Київської області в рамках відкритого кримінального провадження розслідує погрози вбивством народному депутату Ользі Черваковій, що бореться з «дерибаном» землі у містах Буча та Ірпінь, що під Києвом. Невідомий також погрожував фізичною розправою членам родини депутата.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київщини у середу.

 

Щоправда у прокуратурі Київщини не повідомили прізвище депутата, якому погрожують вбивством. Про те, що йдеться саме про Ольгу Червакову, через її «активну громадянську позицію», повідомила у своєму твіттері прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган.

 

За даними слідства, погрози фізичною розправою депутату Черваковій та членам її родини надійшли через соцмережі від невідомого, особу якого зараз намагаються встановити. За цим фактом прокуратура Київщини  розпочала досудове розслідування.

 

Сама Ольга Червакова в ефірі каналу «112 Україна» повідомила, що зверталася із заявою про погрози не лише до прокуратури, але й до СБУ та Нацполіії. У цій заяві депутат вказала, що погрожували не лише їй та членам її родини, але й багатьом громадським активістам Ірпеня, Бучі і Коцюбинського.

 

«Людям в очі погрожували фізичною розправою, обіцяли спалити машини. Мотивами таких погроз я вважаю невдоволення оточення мерів Ірепня і Бучі – Федорука і Карплюка моєю депутатською діяльністю. Мета пороз – перешкоджання моїй діяльності, багаторічній діяльності активістів щодо незаконних забудов у цих містах», - вважає Ольга Червакова.

 

Депутат обіцяє докласти зусиль, щоб покарано було не лише тих, хто погрожує, але й тих, «хто нацькував цих виконавців». Пані Червакова припускає, що за погрозами стоїть «оточення Карплюка і Федорука, а можливо і вони самі».

 

Нагадаємо, що 21 липня слідчі Генпрокуратури провели 37 обшуків у місті Буча, що під Києвом. Зокрема, обшуки тривали в будинках мера Бучі Анатолія Федорука і його кума — мера Ірпеня Володимира Карплюка, у приміщенні Бучанського міськвиконкому, а також на фірмах і підприємствах, які пов’язують із діяльністю мерів. Володимир Карплюк напередодні обшуків втік з країни і зараз перебуває за кордоном. 

 

Депутат Ольга Червакова тоді повідомляла, що обшуки проводилися в рамках справи про розкрадання 900 гектарів лісу в Бучі. Вона також детально розписала схему розкрадання лісу, з подальшою забудовою ділянок підприємством, яким керують дружини мерів Бучі і Ірпеня.