Україна отримала партію безпілотників від США

13:15, 27.07.2016
Збройні Сили України отримали значну кількість сучасних безпілотних літальних апаратів RQ-11B Analog Raven Systems загальною вартістю понад 12 млн доларів. Про це повідомили в Міністерстві оборони України.
 
Крилаті розвідники передані Україні в рамках програми “Ініціативи з відновлення довіри в Європі” (ERI). Безпілотники оснащені цифровими камерами нічого або денного бачення, і не мають "на борту" озброєння.
 
Перевага моделей RQ-11 Raven, які передали українським військовим, у тому, їх що легко запускати, також літальний апарат не вибагливий до майданчика приземлення. При цьому радіус дії безпілотника – 10 кілометрів.
 
У Міноборони не уточнили, де будуть використовуватися безпілотники. Однак, відомо, що військовим в АТО катастрофічно не вистачає розвідувальної техніки, яка допомагатиме більш точно виконувати бойові завдання та рятувати життя захисників. 
 
Нагадаємо, днями Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт повідомив, що США виділили 600 млн доларів допомоги у сфері безпеки і найближчим часом планує поставити велику партію безпілотників, приладів нічого бачення та радарів.