Місто-переможець на проведення "Євробачення" сьогодні не назвуть

12:11, 27.07.2016
Місто-переможець на проведення "Євробачення" сьогодні не назвуть

Визначення міста-переможця на проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення" в 2017 році переноситься на невизначений термін. Таку заяву зробив міністр культури Євген Нищук перед засіданням Кабінету міністрів, повідомляє Інтерфакс. 
 
"Сьогодні не буде визначено місто, виникли труднощі фінансового характеру", - зазначив він.
 
Причиною перенесення, за словами Євгена Нищука, стала затримка з фінансовими гарантіями, якими саме - міністра не уточнив.
 
Нагадаємо, українська співачка Джамала (Jamala) з піснею "1944" перемогла в фіналі пісенного конкурсу "Євробачення 2016", який проходив в суботу в Стокгольмі (Швеція), і привезла "Євробачення-2017" в Україну.
 
Заявки на проведення конкурсу подали шість українських міст - Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Харків і Херсон. У фінал конкурсу на право проведення "Євробачення-2017" оргкомітет відібрав три міста - Київ, Дніпро і Одеса.
 
Місто-господаря "Євробачення-2017" мали оголосити 1 серпня у прямому ефірі телеканалу "UA:Перший". Заступник гендиректора Михайло Шматов попередньо повідомляв, що переможця оберуть 27 липня, коли засідатиме Кабмін. 
 
25 липня представники Європейської мовної спілки та НТКУ проінспектували перше місто-фіналіст. Делегація відвідала Дніпро, яке претендує на проведення у місті пісенного конкурсу «Євробачення 2017». Опісля інспекція побувала у Києві та Одесі.