Сергій Шадських "Булька", Роман Матвієць, Віктор Літвінов загинули на Донбасі 23 липня

20:39, 24.07.2016
Сергій Шадських "Булька", Роман Матвієць, Віктор Літвінов загинули на Донбасі 23 липня

Ракетний снайпер «Київської Русі» Сергій Шадських «Булька» з міста Фастів Київської області, з Хмельниччини Віктор Літвінов, служив за контрактом і боєць 8-го полку спецпризначення Роман Матвієць також з Хмельниччини – втрати АТО за 23 липня. 

 
На Донбасі загинув ракетний снайпер, військовий професіонал, молодший сержант Сергій Шадских з позивним "Булька".
 
Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.
 
Сергій Шацьких отримав смертельне поранення під час масованого обстрілу російської важкої артилерії. 152-міліметровий гаубичний снаряд накрив позицію 11-го батальйону "Київська Русь" 59-ї механізованої бригади, в якому воював Сергій.
 
Отримавши "Не зважаючи на страшне поранення, Шадських зумів сам викликати допомогу, і якоюсь неймовірною силою волі утримував себе в свідомості, залишаючись на позиції. Він пішов з життя як справжній воїн", - повідомив журналіст.
 
Сергій - мешканець міста Фастів Київської області, пішов служити в АТО за контрактом у вересні 2014 року. За півтора року служби оператором протитанкового ракетного комплексу "Фагот" здійснив багато бойових виходів і точних результативних бойових пусків.
 
"Про його бойової роботи знає вся країна. Саме молодший сержант Шадських зробив один з найефектніших пусків по ворогу, коли 14 квітня 2016 року прямим потраплянням знищив відразу два "Урали" з мінометами мінометної батареї 6-го окремого козачого полку 2-го армійського корпусу РФ на Донбасі. Два "Урали" з мінометами і боєприпасами буквально випаровуються після найпотужнішої детонації боєкомплекту", - поділився спогадами Юрій Бутусова.
 
За бойові заслуги Сергій Шадських в 2014 року удостоєний відзнаками міністра оборони України "За зразкову службу" та "Знак пошани", відзнакою начальника Генштабу "За взірцевість у військовій службі" ІІІ ступенів. Герой представлений командуванням батальйону до відзнаки міністра оборони "За військову доблесть" і до ордену "За мужність" 3-го ступенів.
 
23 липняна сході загинув боєць 8-го полку спецпризначення Роман Матвієць. 
 
Йому назавжди залишиться  26 років. 

 

За попередніми даними, Романа Матвійця поховають у Хмельницькому. Родом він із одного із райцентрів області.  

 

Віктор Літвінов загинув в зоні АТО. Народився 1975 року у Сатанові Городецького району на Хмельниччині. Військовослужбовець ЗСУ, в/ч не уточнено (Тернопіль). Після демобілізації, згодом повернувся на фронт на службу за контрактом.

 

 

Про це повідомила дружина пораненого бійцяСергія Трапезуна, Оксана, повідомляє сайт ye.ua.

 

"Сумна звістка прийшла сьогоднішнього ранку у Сатанів: в зоні АТО помер наш земляк Літвінов Віктор Іванович. Віктор демобілізувався, а згодом знову повернувся на фронт на службу за контрактом", - повідомила Оксана Трапезун.

 

За попередньою інформацією спочатку прощання буде у військові частині в Тернополі. Потім тіло 41-річного Віктора доправлять у Сатанів.

 

Вдома, у Станові, прощання відбудеться у храмі, на площі біля "Небесної сотні".

 

Поховають Віктора Літвінова на місцевому кладовищі. За попередніми даними похорон відбудеться у вівторок, 26 липня. 

 
За минулу добу в зоні проведення АТО на Донбасі загинули шестеро українських військовослужбовців, поранені 13 військових ЗСУ, ще восьмеро отримали контузії. Бойовики 77 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, в тому числі із забороненої Мінськими угодами зброї.