Відпочинок в Албанії має свої переваги над Туреччиною та Єгиптом

14:01, 06.07.2016
Відпочинок в Албанії має свої переваги над Туреччиною та Єгиптом

(Фото Юлії Косинської.)

Відпочинок в Албанії щороку привертає увагу дедалі більше українців. Море в Албанії, як і кожен берег, має свої переваги. Тури в Албанію – це не альтернатива  Туреччині чи Єгипту, Чорногорії чи Хорватії.

Про це «Україні молодій» розповів Бледі Байрактарі, албанський бізнесмен і громадський діяч.

«Берегова лінія Адріатичного моря в Албанії піщана, у них — кам’яниста. А Іонічне море, яке починається в нашій країні з Вльори і омиває південніший берег — Саранду, Ксаміль — має гальковий берег», – пояснює  пан Байрактарі.

 

 

За його словами, інтерес з боку українських туристів є як до Дурреса, так і до Вльо­ри, Саранди. «Єдиний нюанс щодо Саранди — тривалий переїзд із Тірани. Але туристи за цей час встигають насолодитися красивими пейзажами за вікном автобуса, прослухати корисну інформацію від гіда. Уряд обіцяє, що невдовзі збудують аеропорт неподалік Саранди — це значно полегшить трансфер до курорту», – заохочує до мандрів по Албанії  пан Байрактарі.

Албанець помітив, що українці не тільки прилітають чартерними рейсами на відпочинок в Албанію, а заїжджають і власними авто. «У Саранді часто бачу машини з українськими номерами», – додає він.

Ще недавно туристи дуже мало знали про Албанію. «Багато неправдивої інформації з’являється на російськомовних сайтах. Ми знаємо, звідки береться цей чорний піар. І намагаємося зламати стереотипи», – запевняє пан Байрактарі.

 

На фото храм Асклепія в Албанії. 

 

Албанія має свої плюси і мінуси, про які албанці знають, і працюють над тим, щоб виправити недоліки. «У країні будують нові дороги, з кожним роком покращується сервіс у готелях. Намагаємося знайти компроміс з усіма факторами, які заважають розвиватися туризму в Албанії», – говорить про перспективи туристичного бізнесу пан Байрактарі.

Щоб запевнитися у тому, що Албанія бурхливо розвивається, і Тірану буквально за кілька останніх років змінилося на 90 відсотків, варто приїхати і переконатися самим.