Поліцейський трагічно загинув, намагаючись знешкодити терориста в аеропорту Стамбулу

18:02, 30.06.2016
Поліцейський трагічно загинув, намагаючись знешкодити терориста в аеропорту Стамбулу

(Dailymail.co)

Співробітники аеропорту ім.Ататюрка в Стамбулі, де 28 червня ввечері стався теракт, мимоволі намагалися зупинити одного з терористів за кілька хвилин до того, як вони відкрили вогонь. Про це повідомляє британське видання Dailymail.
 
Текстові повідомлення між офіцером і його колегою свідчать про те, що поліцейський побачив чоловіка, який був дивно вдягнений у літню спеку – у зимовий одяг, й вирішив прослідкувати за ним. 
 
«Друже, він схожий на грабіжника, ми будемо слідувати за ним», - написав офіцер у повідомленні, текст якого цитує  Hurriyet. 
 
Але рішення виявилося майже фатальним: через втручання офіцера поліції терорист запанікував й передчасно почав атаку. Його першою жертвою став поліцейський.  
 
При цьому на фото з камер спостереження видно, як троє усміхнених терориста-смертника спокійно йдуть разом у сторону аеропорту, один в руках несе сумку, вміст якої невідомий.  


 
Також стало відомо, що один  з трьох терористів, які завдали удару по аеропорту, мав при собі  АК - 47, чергою з якого було вбито людей. Інший тримав у руках пістолет, на фото видно, як він стріляє у поліцейського в упор.

 
Також в мережі з’явилися фото помешкання, де  ймовірно проживали терористи.  

 
Сьогодні ж стало відомо, що поранених українців виписали з лікарень Стамбулу. Про це у «Фейсбук» повідомив генконсул України у Стамбулі Василь Боднар.  
 
Раніше влада Туреччини підтвердила, що серед бойовиків опізнали вихідців з Дагестану, Киргизії і Узбекистану. У свою чергу, агенція DHА з посиланням на джерело в поліції передавало, що один з терористів, які  вчинили теракт, - громадянин РФ чеченського походження Осман Вадіно.
 
Однак у правоохоронних органах РФ спростували інформацію про те, що один з можливих  учасників теракту в аеропорту Стамбула Осман Вадіно коли-небудь проживав в Чечні.
 
Що стосується іншого можливого підозрюваного в причетності до теракту -  Ахмеда Чатаєва, то в 2012 році Росія відправляла Грузії запит про його видачу після того, як він був затриманий в ході спецоперації МВС Грузії поблизу російсько-грузинського кордону, на що грузинська сторона відповіла відмовою.
 
Нагадаємо, за останніми даними, жертвами теракту в стамбульському аеропорту стали 43 людини, 239 осіб отримали поранення.
 
Українець Станіслав Грещишин, координатор громадської організації  «Захист патріотів», який разом з дружиною Катрусею вижив після теракту, розповів, що поліцейські аеропорту без рацій, у паніці, не вміли надавати першу медичну допомогу і не мали жодного плану дій на випадок теракту.  Наразі Станіслав з дружиною вилетіли зі Стамбулу.