Аваков презентував автолюбителям мобільні сервісні центри МВС (відео)

16:11, 30.06.2016
Аваков презентував автолюбителям мобільні сервісні центри МВС (відео)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у четвер презентував нову реформу – запуск сервісних центрів МВС України, які надаватимуть платні та безоплатні послуги, віднесені до компетенції відомства. У Києві такі центри запрацюють вже у липні, в інших регіонах країни – восени.

 

«Пріоритетом реформи є спрощення адміністративних послуг та їх децентралізація, якісні кадри та сервіс, клієнтоорієнтованість, а також впровадження сучасних технологій. Це дасть змогу мінімізувати корупційні ризики та викорінити посередництво. А клієнт зможе отримати необхідні послуги за простим та зрозумілим алгоритмом або ж скористатися допомогою компетентного консультанта», – зазначив міністр Аваков під час презентації.

 

У прес-центрі МВС додають, що серед основних функцій та послуг сервісних центрів – видача водійських посвідчень, реєстрація та перереєстрація транспортних засобів, видача та зберігання номерних знаків, а також оформлення дозволу на перевезення небезпечних вантажів. Крім цього, на базі сервісного центру можна буде скласти іспит на водійське посвідчення та отримати довідку про несудимість.

 

"МРЕВ перестали формально існувати шість місяців тому, але нам треба було зробити "генеральне прибирання", щоб розуміти, як і що працює. Колишня служба МРЕВ була система жаху, а новий сервісний центр таким бути не може", – каже пан Аваков.

 

Забезпечувати якісну роботу сервісних центрів будуть висококваліфіковані та мотивовані працівники. Із цією метою була запроваджена конкурсна система на заміщення вакантних посад у сервісних центрах та розроблена система навчання та стажування для нових працівників у центрах обслуговування громадян.

 

 

Відбудуться зміни і у площині екзаменаційної системи для отримання водійського посвідчення: чітке розмежування теоретичних питань в залежності від категорії, встановлення системи відео-фіксації в навчальних машинах при практичній перевірці знань.

 

Територіальний сервісний центр нового зразку з’явиться у Києві у першій декаді липня. А вже восени розпочнуть свою роботу мобільні сервісні центри МВС, які будуть за графіком виїжджати у віддалені місця, де відсутні стаціонарні сервісні центри.

 

У рамках реформи також заплановано значно розширити перелік онлайн послуг. Найпопулярніші з них можна отримати, сидячи вдома чи в офісі.