Під міськрадою в Одесі активісти побилися з правоохоронцями, палають шини (фото)

14:30, 30.06.2016
Під міськрадою в Одесі активісти побилися з правоохоронцями, палають шини  (фото)

Одеса зараз ... (Dumskaya.net)

 
Восьма сесія Одеської міськраді VII скликання проходить в умовах  масового пікетування мерії з вимогами відставки міського голови Геннадія Труханова, повідомляє одеське видання «Думська».
 
Вхід в мерію охороняє подвійний кордон поліції і Нацгвардії. Трьох активістів все ж пустили до міськради, однак за ними хотіли пройти й інші, внаслідок чого зав'язалася бійка. Поліція відтіснила протестувальників, а одного з них затримала. Згодом учасники мітингу відбили свого соратника.

Мітингувальники також спробували підпалити покришки, але пожежники миттєво загасили вогонь. Після чого один з мітингувальників підбіг і знову кинув пляшку з бензином на тліючі покришки.
 

Хулігана з боєм затримали і відправили до відділу поліції. При цьому активісти «Антитруханівського майдану» заявляють, що під час бійки поліцейські розпилювали сльозогінний газ. Одній  з активісток -  Аліні Подолянці  - знадобилася допомога медиків.
 
У той же час в поліції запевняють, що газ не застосовували. «Співробітники поліції, які здійснюють охорону громадського порядку на Думській площі, сльозогінний газ не застосовували, - зазначив начальник управління превентивної діяльності ГУПН, підполковник поліції Іван Іщенко. - Затримана одна людина, яка розливала бензин на підпалені колеса. В результаті його дій могли постраждати співробітники правоохоронних органів, а також мирні громадяни».

 
Окремо стояли учасники протесту проти зонінгу (який сьогодні розглядатися не буде ) і забудови узбережжя. В руках вони тримали  плакати «Відстоїмо наші сквери», «Вимагаємо узгоджувальний комітет за планом зонінгу в Одесі».

 
Противники мера організували імпровізовану сцену, з якої перед присутніми виступали активісти. В даний час на площі спокійно.
 
 
Губернатор області Михайло Саакашвілі поки ніяк не прокоментував бійку біля мерії.