У таборі в Харківській області отруїлися 11 дітей

12:15, 30.06.2016
У таборі в Харківській області отруїлися 11 дітей

У харчоблоці табору були виявлені деякі порушення (iinfoukr.com)

В с. Нижній Бурлук Харківської області в оздоровчому таборі « Бурлучок » отруїлися 11 дітей різного віку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.
 
За інформацією прокуратури, госпіталізовано одинадцять неповнолітніх у віці від 7 до 16 років з харчовою токсикоінфекцію.
 
«Одна дитина знаходиться у обласній лікарні. Інші десять - в інфекційному відділенні Шевченківської центральної районної лікарні. Стан дітей задовільний. Наразі проводяться санітарно-епідеміологічне обстеження дитячого табору, тривають першочергові слідчі дії», - пояснив керівник місцевої прокуратури Володимир Калюга.
 
За попередньою інформацією Держсанепідслужби , шістьом дітям поставили діагноз «харчова токсикоінфекція», а ще одному - «ентеровірусна інфекція, ГРВІ». У п'ятьох хворих легка форма захворювання, у двох - середньої тяжкості.
 
«За клінічними ознаками сальмонельозу немає», - повідомила завідувачка відділу Харківського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Тетяна Карлова. За її словами, в таборі обстежені на кишкову групу інфекцій 92 людини - діти та персонал, у яких міг бути контакт з хворими. Результати бактеріологічного обстеження будуть готові через чотири - п'ять днів.
 
Нагадаємо, 27 червня санітарні лікарі провели перевірку табору, що відкрився 23 червня і розрахований  на 80 дітей. На першу зміну заїхали 79 юних жителів Харківщини.
 
Фахівці встановили, що питна вода в табір підвозиться, а для прання та інших технічних цілей використовується вода з колодязя. Санітарний стан каналізації, туалетів та душових нарікань не викликало, передає місцевий сайт «Міський дозор».
 
На харчоблоці в цілому все в порядку, але були виявлені деякі порушення: сире м'ясо, риба та овочі обробляють в одному приміщенні, а в холодильниках не дотримується товарне сусідство.
 
«Є зауваження по харчоблоку, де через брак приміщень не дотримується технологія поточності приготування їжі, але порушень термінів реалізації продуктів немає», - сказала Карлова .
 
У таборі проведена заключна дезінфекція, табір продовжує роботу.
 
Шевченківський відділ Ізюмської місцевої прокуратури процесуально керує в кримінальному провадженні за ч.1 ст.137 КК України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей). Максимальна санкція статті передбачає три роки позбавлення волі.