У Кремля ще багато агентів впливу на Харківщині - Тимчук

11:42, 30.06.2016
У Кремля ще багато агентів впливу на Харківщині - Тимчук

Тимчук наполягає на розкритті усієї агентури Кремля на Харківщині

Народний депутат Дмитро Тимчук вважає затримання СБУ в Харківській області сепаратистів на чолі з Аллою Александровською «дуже серйозним і важливим кроком». Однак це не остаточний удар по «любителям руського міру» в регіоні, пише він на своїй сторінці в Facebook.
 
«Важливо, щоб до відповідальності була притягнута не тільки верхівка сепаратистів. Наші дані свідчать, що у Кремля ще досить агентів впливу на Харківщині, з яких без зусиль можна виліпити чергового вождя любителів «ХНР». А тому повинна бути розкрита вся мережа, особливо - на рівні депутатів місцевих рад і місцевих чиновників», - зазначив нардеп.
 
Він також зазначив, що дуже важливо не обмежуватися виключно силовими заходами, оскільки вони дадуть лише тимчасовий результат.
 
«Ефективна робота СБУ має бути доповнена не менш ефективними регіональними проектами в економічній, гуманітарній та інформаційній сфері. Без цього любителі Путіна будуть відтворюватися нескінченно», - констатував він.
 
«Від імені групи «Інформаційний спротив» я вже вніс відповідні пропозиції Адміністрації Президента і Кабінету Міністрів. Маю велику надію, що до цих пропозицій прислухаються», - написав Тимчук.
 
Нагадаємо, в четвер, 29 червня, у квартирі соратниці Петра Симоненка Алли Александровської провели обшук, після якого вона була доставлена до Харківського обласного управління СБУ. 
 
За словами адвоката Олександра Шадріна, їй інкримінують одразу дві статті Кримінального кодексу — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також дача хабаря посадовій особі.
 
Це не перший випадок, коли «чотирикратну» депутатку Верховної Ради правоохоронці затримували за організацію сепаратистських заходів.
 
«Співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої в країні комуністичної партії, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська, та її син Олександр, який переховується в Росії, намагаються підкупити керівництво та депутатів місцевих рад регіону для прийняття на сесіях звернень до парламенту та президента щодо змін до Конституції з питань федералізації», -  йдеться у повідомленні СБУ.