ЄС завтра продовжить санкції проти Росії - ЗМІ

11:19, 30.06.2016
ЄС завтра продовжить санкції проти Росії - ЗМІ

Письмові процедури ЄС для продовження санкцій проти Росії вже почалися

Європейський союз завтра, 1 липня 2016 року, продовжить економічні санкції проти Російської Федерації. Про це в Twitter повідомив кореспондент «Радіо Свобода» в Брюсселі Рікард Йозвяк.
 
«Економічні санкції проти Росії будуть продовжені в п'ятницю, 1 липня. Письмові процедури для цього процесу починаються сьогодні і закінчуються в п'ятницю», - повідомив Йозвяк.
 
Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд дали зрозуміти лідерам ЄС, що продовження санкцій проти Росії «нажаль, необхідно».
 
«Продовження санкцій ніщо не зупиняє», -  заявила Меркель за підсумками зустрічі глав держав ЄС в Брюсселі ввечері, 28 червня.
 
Однак, «медовий місяць України та Заходу скінчився, пише у своєму блозі на «Українській правді» народний депутат від «БПП» Сергій Лещенкою «Провал в боротьбі з корупцією і уповільнені реформи зробили свою справу: наша країна втомила європейців», - констатував він. 
 
Водночас Лещенко підкреслив, що Україна стала передвиборною розмінною картою в Німеччині. Європейці все частіше замислюються, чому вони повинні жертвувати економічними інтересами і закриватися від Росії, коли Київ не здатен виправдати очікування.
 
Раніше, 17 червня, Рала ЄС продовжила на рік санкції, введені  у зв’язку з анексією Криму.