У Києві розпочалися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції

11:26, 28.06.2016
У Києві розпочалися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції

Україна святкує День Конституції (Фото з мережі «Фейсбук».)

У Києві почалися урочисті заходи з нагоди Дня Конституції. Президент України Петро Порошенко разом із першим Президентом України Леонідом Кравчуком і народними депутатами першого-другого та нинішнього скликань, представниками дипломатичного корпусу, духовенством, громадськістю, молоддю поклали квіти до пам'ятника автору першої Контитуції Пилипу Орлику.

 

О 12:00 очікується урочисте засідання у Верховній Раді України.

 

Голова Парламенту Андрій Парубій у привітанні з нагоди Дня Конституції наголосив,що «Конституція – це живий організм, який потребує і уточнень, і корекцій, «як змінюється Україна та життя наших громадян, так само повинні бути зміни до Конституції».

 

«Я переконаний, що я, як Голова Верховної Ради, і всі депутати цього Парламенту, особливо наша проєвропейська більшість, яка вперше має 300 голосів за часів існування України, буде робите все можливе, щоб Конституція як основний закон була головною базою для реформ Української Держави»,– додавГолова Парламенту.

 

О 13:30 за планом відбудеться урочиста церемонія спецпогашення конверта з оригінальною маркою «28 червня – День Конституції України»за участю голови Верховної Ради України Андрія Парубія у кулуарах парламенту.

 

Крім того, о 14:00 очікується початок концерту камерного оркестру Богдана Которовича у дворику парламенту. У кулуарах другого поверху працюватиме виставка фотографій до Дня Конституції.

 

Нагадаємо, 20 років тому, 28 червня 1996 року о 9 год. 18 хв. після 24 годин безперервної праці Верховна Рада України прийняла і ввела в дію Конституцію України. Цій доленосній події передували 6 років наполегливої і важкої праці, консультацій, криз і домовленостей. 

 

За 20 років нинішній Основний Закон України змінювався 6 разів. Нині триває конституційна реформа. Буквально два тижні тому у Верховній Раді України були проголосовані зміни до Конституції в частині реформ правосуддя.