Заступник голови Миколаївської ОДА Романчук вніс заставу і вийшов з СІЗО

24.06.2016
Перший заступник екс-«губернатора» Миколаївської області Микола Романчук усе ж таки знайшов п’ять із половиною мільйонів гривень та вийшов на свободу!
 
Щасливий володар сховищ зі скарбами зміг обійнятися з родичами й покинути вологі стіни Одеського СІЗО буквально через кілька днів після свого гучного арешту. Нагадаємо, що зловити його у складі злочинної групи чиновників Миколаївської облдержадміністрації на отриманні хабара розміром у 100 тисяч доларів вдалося співробітникам СБУ та Південної військової прокуратури. Чиновник швидко став «знаменитим» на всю Україну завдяки знайденій під його особняками розгалуженій мережі підземних ходів, а також виявленим коштовностям та валізі з доларами. 
 
Буквально через день після його арешту в центрі Миколаєва спалахнула безстрокова акція протесту «Банду геть», яку організували представники громадської організації «Миколаїв SOS». Основний кістяк протестуючих склали ветерани АТО, які з’їхалися до Миколаєва з різних регіонів України, а також прості громадяни, які заявили про необхідність перезавантаження всієї верхівки влади у місті корабелів. Підсумком мирного протесту людей стало рішення Президента України про зняття з посади «губернатора» Миколаївщини Вадима Мерікова, а ще клопотання Генерального прокурора України Юрія Луценка про звільнення з постів начальника поліції області Віталія Гончарова та прокурора області В’ячеслава Кривов’яза.
 
Однак дуже швидко стало зрозуміло, що рішення Президента України саботується, через те що чиновники... просто відмовилися залишати наси­джені місця. До Миколаєва вже прибула спеціальна комісія з центрального апарату Генпрокуратури України. У південному місті вона пробуде до 2 липня та проведе ретельну перевірку роботи всієї прокуратури Миколаївської області. Очолив групу перший заступник Генпрокурора України Дмитро Сторожук. А в соціальні мережі потрапило відео, на якому журналісти телеканалу «Інтер» змогли зняти на камеру з гелікоптера домоволодіння прокурора Миколаївської області В’ячеслава Кривов’яза. Також журналісти надали на загальний огляд документи, які красномовно свідчать про те, що величезний особняк з особистим басейном Віталій Кривов’яз «забув» вказати у своїй декларації. Відповідно до даних реєстру прав власності на нерухоме майно, величезне домоволодіння в елітному мікрорайоні «Леваневський» належить дружині полковника поліції.
 
Тим часом стало відомо, що мітингувальники під стінами Миколаївської ОДА поставили суворий ультиматум керівництву країни. Люди вимагають протягом 24 годин звільнити всіх місцевих чиновників, які замішані у корупційному скандалі. Також учасники акції протесту встановили у центрі Миколаєва блокпости, принесли під будівлю ОДА сміттєвий бак та спалили опудало, що символізує корупцію в Україні. Одна з активісток мітингу Ольга Вербицька заявила, що якщо протягом доби їхні вимоги не будуть виконані, люди заблокують будівлю Миколаївської облдержадміністрації та перекриють усі центральні дороги у місті корабелів.