Нардеп Семенуха: 14 липня в Раді планують приймати закон про вибори на окупованому Донбасі

12:57, 21.06.2016
Нардеп Семенуха: 14 липня в Раді планують приймати закон про вибори на окупованому Донбасі

(Семенуха попереджає, що в парламенті вже є 230 голосів за закон)

Депутат Верховної Ради від «Самопомочі» Роман Семенуха із посиланням на власні джерела заявив, що через три тижні, 14 липня, в парламенте планують прийняти  закон, яким призначать вибори на окупованих територіях Донбасу. Про це він написав у  Facebook.
 
За його інформацією, ця дата вибрана невипадково - це буде останній пленарний день сесії, після чого депутати одразу підуть у відпустку.  
 
«Тобто розлючені люди висловити свій гнів цим обранцям та фсбшним посіпакам не зможуть - депутати втечуть у відпустки»,  -  прокоментував Семенуха. 
 
За його інформацією, станом на кінець минулого тижня в парламенті за цей закон, «який фактично демонтує нашу незалежність», вже було більше 230 голосів.
 
На думку нардепа, на момент голосування ситуація на фронті буде максимально загострена. Крім того, прийняття цього Закону фактично виводить Росію з процесу як учасника та агресора, остаточно перетворюючи загарбницьку війну на «громадянський конфлікт», а бойовиків та терористів легалізовує.
 
Семенуха пояснив, що після виборів процес реінтеграції окупованої території (фактично контрольованою Росією) продовжиться через імплементацію змін до Конституції, фінансове утримання Україною окупованих територій, довибори до Верховної ради від окупованих територій, внаслідок яких «сьогоднішні вбивці стануть депутатами українського парламенту». 
 
«А далі за їх планом позачергові національні вибори, після чого «ширка» буде остаточно оформлена в парламенті, і Україна знову надовго повертається під протекторат Росії. Але так не має бути...», - наголосив депутат. 
 
Згідно розкладу на сайті парламенту, останнє засідання парламенту цієї сесії відбудеться 15 липня, у п’ятницю. У цей день у Раді проходить година запитань до уряду й виступи депутатів, закони майже не приймаються.
 
Як відомо, на проведенні виборів на окупованій частині Донбасу наполягають європейські партнери. Зокрема, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав офіційний Київ провести голосування до липня поточного року. Він також закликав сторони працювати над законом про вибори для Донбасу.  
 
В свою чергу, Україна наполягає, що вибори на не підконтрольній Києву частині Донецької та Луганської областей мають пройти по українському законодавству, після виведення російських військових та техніки, а також взяття під контроль українськими прикордонниками своїх кордонів. З цими умовами не погоджуються сепаратисти та Росія, вимагаючи амністії для бойовиків.