Шахта "Бутівка" від обстрілів обвалилася: є жертви (фото)

18:16, 12.06.2016
Шахта "Бутівка" від обстрілів обвалилася: є жертви (фото)

У "Правому секторі" стверджують: на "Бутівці" загинули четверо. (https://www.facebook.com/alex.tatkalo)

Будівля шахти «Бутовка», що на околиці Макіївки під Донецьком, частково обвалилася через потужні нічні обстрілі. За інформацією народного депутата Ігоря Луценка, є загиблі та поранені з числа бійців "Правого сектора", хоча в Міністерстві оборони це спростовують.

У ДУК "Правий сектор" кажуть про чотирьох загиблих під завалами шахти, хоча в штабі АТО переконують, що станом на 00 годин 12 червня жоден український військовослужбовець не загинув, а 12 бійців поранено. При цьому на шахті "Бутівка" отримали поранення троє бійців, повідомляють там.

"Усім військовослужбовцям надається невідкладна медична допомога. Також, за попередньою інформацією, - станом на 14.00 12 червня, внаслідок бойових дій, за минулу ніч троє військовослужбовців поранені», - повідомляє прес-центр АТО.

На фото з місця події видно, що обстріли "Бутівки" були потужними, також можна оцінити масштаб руйнувань.

Ігор Луценко анонсував акцію пам`яті на Майдані Незалежності у Києві. «Вночі загинули бійці на "Бутівці". На інших ділянках фронту втрати. Сьогодні о 20-00 на Майдані - спонтанна акція пам'яті. Маємо показати, що ми, на відміну від влади, розуміємо, що війна триває, і свідомі того, що за вищі цінності хтось у нашій країні жертвує життям», - написав він.