У Дніпрі облили фарбою пам’ятник «за встановлення радянської влади в Катеринославі»

13:55, 02.01.2018
У Дніпрі облили фарбою пам’ятник «за встановлення радянської влади в Катеринославі»

Пам’ятник у Дніпрі мали декомунізувати, але він досі стоїть (Інформатор)

У Дніпрі облили червоною фарбою та зробили написи "Ганьба", "Серп і молот, смерть та голод", "Слава УПА" на досі недокомунізованому пам’ятнику "учасникам революційних подій, які загинули за встановлення радянської влади в Катеринославі".

Відповідальність за акцію взяли на себе активісти С14. Вони заявили, що провели акцію до 109-ї річниці з дня народження Степана Бандери.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Раніше, у березні 2017 року, у Дніпрі збирали підписи під петицією, де просили демонтувати недодекомунізований пам’ятник «учасникам революційних подій, які загинули за встановлення радянської влади в Катеринославі». За словами автора звернення Євгена Піскуна, цей пам’ятник на вулиці Каруни, що в лівобережній частині Дніпра, підпадає під дію «законів про декомунізацію», проте досі не демонтований.

Як раніше підтвердили в міській комісії з питань декомунізації, у Дніпрі залишились не демонтованими близько десятка меморіальних об’єктів, зокрема, й цей пам’ятник.

Як повідомляла "УМ", у листопаді в Запоріжжі розбили погруддя Сталіна, яке стояло в офісі місцевих прихильників комуністичної партії. Акцію приурочили до річниці пам’яті жертв Голодомору.