У Києві курсуватиме ретропоїзд на свята

20:08, 29.12.2017
У Києві курсуватиме ретропоїзд на свята

Ретропоїзд у Києві.

Усі бажаючі зможуть проїхатися на ретропоїзді Київським залізничним кільцем в суботу, 30 грудня, а також 6, 7, 8, 14 та 19 січня. Стартуватимуть святкові рейси з Центрального залізничного вокзалу столиці о 13:45.

 

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укрзалізниця" у п’ятницю.

 

"Під час подорожі ретропоїздом, який поведе паровоз Ер 787-46, пасажири зможуть помилуватися краєвидами столиці та Дніпра, побачити вантажні й пасажирські станції, локомотивні депо, історичну пам’ятку – будівлю депо Київ-Московський, яке свого часу було основним для вантажних паровозів. За майже дві з половиною години ретропоїзд зробить кільце через Петрівку, Дарницю, Видубичі. Прибуття на станцію Київ-Пасажирський о 16:15", - йдеться в повідомленні.

 

Як обіцяють в Укрзалізниці, поїзд матиме три комфортабельні вагони з м’якими місцями для сидіння.

 

Святковий поїзд поведе бригада з локомотивного депо станції Сновськ, яке засноване в 1873 році та є базовим з обслуговування паровозів в Україні.

 

Вартість квитка для дорослих становить близько 77 грн, для дітей – 43 грн.

 

Крім того, на станції Київ-Пасажирський діятиме виставка історичного рухомого складу. Тут можна буде оглянути паровози різних серій, унікальні тепловоз ТЕ3 та електровоз ЧС4, пасажирські вагони-салони побудови першої половини ХХ сторіччя та спеціальну техніку.