У Рівному не фінансуватимуть розкопки палацу Любомирських

12:07, 22.12.2017
У Рівному не фінансуватимуть розкопки палацу Любомирських

Перспективи розкопок палацу Любомирських наразі незрозумілі.

Бюджетна комісія міської ради вирішила припинити окреме фінансування розкопок палацу Любомирських у Рівному вже наступного, 2018 року.

 

Про це повідомляютьмісцеві ЗМІ.

 

Зазначається, що відповідне рішення члени бюджетної комісії міськради ухвалили 20 грудня, відтак, буде обмежено фінансування програми «Дослідимо замок (палац) у Рівному», яка стартувала ще у 2016 році.

 

Зазначимо, що відтоді тоді щороку виділяли по 200 тис. грн на археологічні розкопки.

 

Як заявив член бюджетної комісії, депутат Олександр Довжаниця, кошти на проект «Дослідимо замок (палац) у місті Рівному» були передбачені в проекті реконструкції стадіону «Авангард». Тому він і запропонував припинити фінансувати проект щодо палацу, щоб, за його словами, двічі не оплачувати роботи.

 

Нагадаємо, минулого 2016 року біля стадіону «Авангард» археологи знайшли рештки палацу Любомирських ХVІІІ-ХІХ століть. На місці розташування замку знайдено понад 320 давніх артефактів.

 

У жовтні 2017 року було оголошено результати транскордонного гранту «Польща - Україна - Білорусь», на який подавався проект. У фінальному голосуванні більшість голосів журі набрати заявка не змогла і потрапила у резерв. Вона розглядалася у розділі «Спадщина» і боролася за майже 1 млн євро.