У Флоренції відкриють секретну кімнату Мікеланджело для туристів

14:11, 16.11.2017
У Флоренції відкриють секретну кімнату Мікеланджело для туристів

Кімната Мікеланджело лишалася секретною з епохи Відродження аж до листопада 1975 року.

Розписана ескізами Мікеланджело потаємна кімната в каплиці Медічі у Флоренції при базиліці Сан-Лоренцо буде відкрита для всіх охочих до 2020 року.

 

Про це пише The Local.

 

Зазначається, що кімната залишалася секретною з епохи Відродження аж до листопада 1975 року, коли її випадково виявив Паоло Даль Поджетто, який обіймав на той час посаду директора музею каплиці.

 

Він шукав нові виходи для туристів і знайшов люк під шафою в похоронній кімнаті сім'ї Медічі, який привів до видовженого приміщення, що колись використовувалося для зберігання вугілля.

 

На стінах він побачив малюнки вугіллям і крейдою, які, як припустив Даль Поджетто, зробив сам Мікеланджело, коли 1530 року переховувався від помсти сімейства Медічі, приєднавшись до повстання республіканськи налаштованих флорентійців проти панівного роду.

 

Думки вчених різняться щодо того, які і скільки малюнків створив Мікеланджело. Деякі з них здаються недостатньо добрими, щоб належати руці майстра, водночас інші нагадують такі шедеври, як статуя Давида, картина "Леда і лебідь" або розписи Сікстинської капели.

 

З огляду на крихкість робіт, а також крихітні розміри простору, кімнату до теперішнього часу відкривали для відвідувачів вкрай рідко.

 

У 2014 році, щоб відзначити 450-річчя від дня смерті Мікеланджело, було створено віртуальну екскурсію секретною кімнатою, щоб публіка могла хоча б помилуватися нею на екрані.