Вбивство Кеннеді: документи слідства розсекретять

19:28, 25.10.2017
Вбивство Кеннеді: документи слідства розсекретять

Джон Кеннеді.

Гриф секретності знімуть з низки документів, що стосуються вбивства колишнього президента США Джона Кеннеді у четвер, 26 жовтня.

 

Про це повідомляє Еurasian Тimes  у середу.

 

 

"Кінцевий термін, встановлений для публічного розголошення секретних файлів про (вбивство - ред.) Джона Ф. Кеннеді - четвер, 26 жовтня", - йдеться у повідомленні.

 

Раніше розсекречення даних файлів анонсував президент США Дональд Трамп.

 

Як відомо, Кеннеді загинув 22 листопада 1963 року. Його застрелили двома пострілами під час поїздки до Далласа. На момент убивства він разом з тодішньою першою леді США Жаклін Кеннеді, губернатором Техасу Джоном Коннолі та його дружиною їхали в автомобілі.

 

Лі Гарві Освальд, заарештований за підозрою у вбивстві президента, був застрелений через декілька днів у поліцейській дільниці жителем Далласа Джеком Рубі, який також згодом помер у в'язниці.

 

Офіційна доповідь «Комісії Уоррена» про розслідування обставин убивства Кеннеді була опублікована у 1964 році; згідно з цією доповіддю вбивцею президента був Освальд, і всі постріли були зроблені ним з верхнього поверху будівлі. Якої-небудь змови, що мала на меті вбивство, згідно з доповіддю, виявити не вдалося.

 

Офіційні дані щодо вбивства Кеннеді суперечливі і містять деяку кількість «білих плям».