Будинок вчителя відремонтують з нагоди 100-ї річниці створення українського уряду

20:01, 18.07.2017
Будинок вчителя відремонтують з нагоди 100-ї річниці створення українського уряду

Гройсман поручив відремонтувати Будинок вчителя в Києві

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Київській міській державній адміністрації, Міністерству культури, Інституту національної пам'яті опрацювати питання щодо проведення реставраційних робіт Київського міського будинку учителя.

Про це повідомляє Укрінформ.

Таке рішення прийнято за результатами урочистого засідання Кабміну, присвяченого 100-річчю уряду.

Згідно з протокольним рішенням засідання, відповідні органи мають розглянути це питання і подати свої пропозиції.

У нинішньому Будинку учителя на вулиці Володимирській у 1917-1918 роках розміщувалася Українська Центральна Рада.

Відкрили будівлю у 1912 році. Після приходу радянських військ у Київ 1918 року, будівлю знову використовували для проведення зустрічей та зібрань вчителів.

У 1941 році перед відступом радянських військ з міста Будинок було заміновано. Німцям вдалося швидко знайти та знешкодити вибухівку. Під час окупації тут знаходився Музей найдавнішої історії. Археологічну колекцію з Лаври перемістив доктор Грімм з Галле. Після визволення Києва в 1943–1982 рр. тут знов знаходився Музей Леніна, який 1982 року було переміщено в новий будинок на площі Ленінського Комсомолу. З 1982 року тут знов функціонує Будинок вчителя.

Зараз при Будинку вчителя проводять науково-педагогічні семінари, конференції, діють колективи художньої самодіяльності, різного роду гуртки для вчителів та школярів (зокрема, танцювальні та хорові).

У приміщенні Будинку учителя діє Педагогічний музей, філія Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В.О. Сухомлинського, Міська Рада профспілки працівників освіти і науки, відділ Національного музею історії України "Музей української революції 1917-1921рр.".