На Черкащині розкопують унікальний і перший в трипільській археології гончарний комплекс (фото)

10:32, 13.07.2017
На Черкащині розкопують унікальний і перший в трипільській археології гончарний комплекс (фото)

Розкоп за всіма правилами (Державний історико-культурний заповідник "Трипільська культура")

На Черкащині у селі Легедзине Тальнівського району проводяться розкопки в одному з трипільських поселень заповідника - «Тальянки». Розкопується трипільська хата, тобто те, що від неї залишилося з 38-го століття до нашої ери.

 

Водночас археологи розкопують ще й унікальну частину гончарного комплексу, до якого входило кілька жител, горни для випалення кераміки і місця для зберігання різних видів заготовленої на перспективу глини.

 

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Владислав Чабанюк, директор історико-культурного заповідника «Трипільська культура».

 

«Закінчення цього археологічного сезону стане фіналом довготривалого дослідження унікального і першого в трипільській археології гончарного комплексу», – наголошує пан Владислав.

 

За його словами, розкопки проводяться під керівництвом кандидата історичних наук, вченого секретаря Інституту археології НАНУ та завідувача відділом археології трипільського заповідника Олексія Корвіна – Піотровського, Дмитра Черновола із Дністровської Трипільської експедиції та кандидата історичних наук Едуарда Овчіннікова.

 

А допомагають їм студенти Уманського педуніверситету та Києво-Могилянської академії, які традиційно проходять на базі заповідника практику.