У Чернігові розкопали середньовічну піч і острогу (фото)

17:55, 30.06.2017
У Чернігові розкопали середньовічну піч і острогу (фото)

Розкопки та чернігівському Валу. Літо 2017 року.

Цікаві знахідки знайшли археологи на території давнього Дитинця у Чернігові. Зокрема на чернігівському Валу місцеві археологи розкопали залишки середньовічної печі ХІV ст., древню сокиру і острогу для риболовлі.

 

Про це повідомила керівник археологічної експедиції, доцент Чернігівського національного педуніверситету ім. Т.Г. Шевченка Олена Черненко на своїй сторінці у Facebook.

 

 

"Третій день робіт на території Чернігівської фортеці (дитинця) приніс цікаві результати. Ми виявили залишки печі, складеної з повторно використаної цегли-плінфи. Плінфа кінця ХІІ - початку ХІІІ ст., а піч побудували не пізніше ХІV ст. Ну, й інші знахідки, характерні для нашарувань наших древніх міст. Зокрема - сокиру і острогу для рибної ловлі", - розповіла вона, підкріпивши інформацію фотознімками.

 

                                                                  Залишки печі. 

 

Археолог зазначила, що знахідки, як для третього дня досліджень, є багатообіцяльними, й висловила сподівання на цікаве продовження.

 

 

За інформацією Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній", розкопки на території Валу проходять на виконання "Обласної цільової програми археологічних досліджень у Чернігівській області на 2013-2020 роки".

 

Замовник досліджень - обласний історичний музей імені В.В. Тарновського.