В Анатолії відтворять стародавнє поселення хеттів ХV століття до н.е.

15:02, 23.05.2017
В Анатолії відтворять стародавнє поселення хеттів ХV століття до н.е.

Так виглядає Хаттуса - столиця хеттів зараз.

Влада Туреччини вирішила відтворити давнє поселення хеттів XV століття до нашої ери в Центральній Анатолії поблизу села Богазкале.

 

Саме там збереглися залишки городища Хаттуса - столиці древньої Хеттської держави. Тож туристи зможуть пожити в обстановці тих часів.

 

Про це повідомляє турецьке видання Hurriyet Daily News.

 

"Ми хочемо показати побут людей того часу. Численні туристи, які приїжджають до нас, отримають змогу на час зануритися в сиву давнину, знявши номер у готелі, архітектура якого має вигляд хетських домівок давньої епохи. Біля входу зустрічатимуть ворота з левами, можна буде оглянути царські покої, в'язницю, хлібопекарню, кузню, майстерні інших ремісників", - сказав глава району Богазкале в провінції Чорум Туран Согуклук.

 

Будівництво поселення з історичним ухилом розпочнеться вже найближчим часом поблизу села Богазкале, яке розташовано неподалік річки Кизилилмак за 150 км на схід від Анкари.

 

                                                              Давнє місто Хаттуса. Реконструкція. 

 

 

Городище Хаттуса було знайдено археологами у 1834 році, а в 1906 році археологи почали розкопки. На сьогодні виявлено фортечні стіни протяжністю 6 км, царський палац довжиною 71 метр, 31 храм, безліч зерносховищ.

 

У 1986 році Хаттуса була включена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

 

У давнину в тій місцевості пролягав торговий шлях із центральної Каппадокії до Чорного моря. Саме звідси царі Хетської держави вирушали у походи проти фараонів Давнього Єгипту, з якими століттями боролися за гегемонію на Близькому Сході.