У Полтаві розбили меморіальні дошки Симону Петлюрі та героям АТО

13:11, 08.04.2017
У Полтаві розбили меморіальні дошки Симону Петлюрі та героям АТО

Розбита меморіальна дошка загиблому захиснику України Миколі Чепізі.

Дві меморіальні дошки героям АТО Миколі Чепізі і Сергію Лимарю було розбито, а меморіальну дошку голові Директорії УНР Симону Петлюрі пошкожено у Полтаві в ніч на суботу.

 

Про це повідомив депутат міськради Полтави Юліан Матвійчук у Facebook  в суботу.

 

«Вночі побили дошки атошників Лимаря та Чепіги, також Симона Петлюри! Помста буде!», - написав пан Матвійчук.

 

Сталося це не зважаючи на посилене патрулювання міста поліцією.

 

 

У свою чергу, речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв зазначив у Facebook, що «у зв'язку з останніми подіями до Полтави приїхало дуже багато людей з інших міст, тож можливі провокації». Мовляв, їх запросили деякі полтавці, тож іншим жителям варто бути пильними і повідомляти про підозрілих осіб і їх поведінку.

 

«Поліція продовжує працювати в посиленому режимі. Однак знайшлися шакали, які розбили дві меморіальні дошки героям АТО в різних частинах міста (Алмазна і Сакко). Також пошкодили дошку Симону Петлюрі. Вороги українців не дрімають», - написав пан Сулаєв.

 

Також речник поліції Полтавщини закликав громадські формування і патріотів організуватися і допомогти поліції в забезпеченні правопорядку в місті.

 

Зауважимо, що у Полтаві це не перший випадок актів вандалізму щодо пам'ятних знаків загиблим у російсько-українській війні. Так в вересні 2016 року невідомі пошкодили п'ять дошок воїнам АТО, які були розташовані на стінах навчальних закладів. Винних у цьому злочині поліція так і не розшукала.

 

Нагадаємо, в центрі Полтави увечері 5 квітня кілька сотень активістів протестували проти забудови так званої «Газетної арки».  Між ними і охоронцями забудовника відбулися масові зіткнення, поліція затримала 12 осіб.

 

Один з протестувальників - учасник АТО Олександр Коба отримав важке ножове поранення. Також було важко поранено ще одного ветерана АТО.

 

Всього, за даними поліції, постраждали 13 осіб. Вже 6 квітня мер Полтави Олександр Мамай заявив, що підприємець призупинить будівництво в «Газетній арці».